(Leestijd: 2 - 3 minuten)

De kleur wit

Wij houden van wit

RAL 9001 en RAL 9010 zijn de meest populaire wittinten: crème-achtig 'gebroken' wit en zuiver wit.

Bij Jacobs Meubels houden wij van wit. Voor ons is 'standaard wit', ofwel RAL 9010, nog niet wit genoeg. Daarom hebben wij een eigen kleur wit ontwikkeld: JM wit.

JM wit is de meest zuivere wittint wit die wij kunnen leveren. JM wit heeft geen kleurcode, omdat het een unieke, eigen kleur is. En, helaas voor jou: onze Chef Kleurenkeuken geeft dit recept niet prijs. Andere wittinten - naast JM wit en RAL 9010 - zijn o.a. RAL 9016 met een koele uitstaling (door de toevoeging van een vleugje blauw), en het harde wit RAL 9003.

Kleuren worden op computerschermen vaak niet volledig waarheidsgetrouw weergegeven. Dit maakt het risicovol om alleen op basis van een kleur op een beeldscherm een beslissing te nemen. Gebruik digitale kleurimpressies dan ook alleen als referentie. Om zeker te zijn van de juiste kleur, raden we je aan gebruik te maken van een fysieke kleurenwaaier.



Keuze uit 2000 kleuren

De basiskleuren wit en zwart zijn tijdloos en dit zijn dan ook de meest voorkomende kleuren in meubelland. Jacobs Meubels is hierop geen uitzondering. Natuurlijk ben je bij ons niet aan wit gebonden. Je kunt bij ons ook voor jouw eigen favoriete kleur terecht. Wij bieden je een keuze uit ruim 2000 kleuren. Bij ons kun je ondermeer terecht voor alle kleurcodes uit de bekende RAL, NCS, en Sikkens waaiers. Voor ieder wat wils dus.



In onze showroom en werkplaats kunnen wij jou alles over kleurmogelijken vertellen én laten zien. Het is bij ons mogelijk om bij twijfel kleurstalen te ontvangen. Geen waaiers met kleine voorbeelden op papier, maar een groot (A4) formaat gespoten houten staal. Zo kun je echt de juiste keuze maken!

Wij werken onze meubels af met structuur-, mat-, zijdeglans-, of hoogglans gepolijste lak. Het type afwerking heeft grote invloed op de kleurbeleving.

Image

Trendtip!

Geef je design meubels een extra luxe uitstraling met een metallic hoogglans afwerking.

Kleurentrends

Wij zien dat de metallic kleuren goud, zilver, brons, en parelmoer erg in trek zijn. Deze luxury kleuren zijn - samen net dark oak - echt de design meubeltrend van dit moment.

Op onze site kun je diverse voorbeelden zien van metallic gespoten meubels. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom om de pracht van metallic te komen bewonderen.