(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Hoogglans een arbeidsintensieve klus!

Voor een glanzend resultaat

Misschien vraag jij je zich af hoe die prachtige hoogglans afwerking van onze design meubels tot stand komt. Het zal je vast niet verbazen dat dit niet een kwestie is van kwast pakken, even gronden, en dan de deklaag in de gewenste kleur erover. Vakman Marcel Jacobs legt in detail uit wat er allemaal bij komt kijken om uw meubel dat glanzende resultaat te geven.

Kort samengevat: de verf wordt er in lagen opgespoten, met tussendoor veel schuren, poetsen en uiteindelijk polijsten. Dit is een erg arbeidsintensieve klus.

Image

Om een mooi resultaat te krijgen is de voorbereiding erg belangrijk. De te spuiten oppervlakte dient glad en krasvrij te zijn. Hiervoor moet het herhaaldelijk geplamuurd en geschuurd worden.

- vakman Marcel

Voordat jouw meubel hoogglans gespoten kan worden, brengen wij eerst de grondlak aan. Nadat de lak uitgehard is, schuren wij deze geheel glad. Dit is van groot belang en komt ontzettend nauw. Wij hebben hiervoor een aantal technieken die wij zien als 'het geheim van de smid'.

Jacobs Meubels beschikt over een eigen spuitcabine waarin de hoogglans lak in een aantal kruislagen (de ene laag horizontaal, de andere verticaal) aan wordt gebracht. De omstandigheden bij het spuiten van de hoogglans lak dienen optimaal te zijn. Denk hierbij o.a. aan de temperatuur, luchtvochtigheid, en de viscositeit (de dikte) van de lak.

De nabehandeling van de hoogglans lak heet polijsten. Wat polijsten precies inhoudt, dat leggen we in een andere blog post uit!