(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Het juiste beslag

Tip-en of soft close?

Kasten staan meestal op een vaste plek. Toch is beweging essentieel. Als lades en deuren namelijk niet kunnen openen en sluiten, is een meubel niet meer functioneel. De hiervoor benodigde scharnieren en ladegeleiders vallen onder de verzamelnaam 'beslag'.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat jouw designmeubel op maat over het juiste beslag beschikt. Hiervoor gebruiken we 'tip-on' of 'soft close' scharnieren en geleiders. Bij het tip-on systeem druk je de voorkant - wij noemen dit een 'front' - in. De klep, deur en/of lade opent dan vanzelf. Het soft close systeem sluit zachtjes dempend. Dus geen dichtslaande lades of bijvoorbeeld rinkelend servies. Soft close wordt veel toegepast in onder andere keukens en badkamers. Hierbij dienen de fronten in tegenstelling tot het tip-on systeem wel voorzien te zijn van een greep.

Image

Elk meubel vraagt om een eigen aanpak. Gaat een deurtje linksom of rechtsom open? Kan er het beste voor een klep, deurtje, of lade worden gekozen? Samen met jou bepalen we wat het beste aansluit bij het ontwerp en de woonsituatie, en welk beslag daarvoor het meest geschikt is.

- vakman Roy

Wij zorgen ervoor dat jouw lades ook na veelvuldig gebruik nog soepel lopen, en dat de deurtjes mooi in het gareel blijven. Dit realiseren wij door enkel met hoogwaardige materialen te werken. Ons huismerk voor beslag is het van origine Oostenrijkse Blum.

Roy van der Aa is onze beslag-specialist. In de werkplaats van Jacobs Meubels zorgt Roy voor de juiste montage. Zijn werkzaamheden houden echter niet op bij de werkplaats. Een grote kans dat Roy ook meekomt bij de levering van uw droommeubel, zodat hij er persoonlijk voor kan zorgen dat alle deurtjes perfect worden afgesteld.