2011

Marcel Jacobs en Martijn Kersten slaan de handen ineen en starten samen een meubelmakerij. In augustus is het dan zover en worden de deuren van het bedrijfspand aan de Jan v/d Heijdenstraat in Wijchen geopend. Voordat Marcel zich in het meubelvak specialiseerde, had hij al 15 jaar ervaring als timmerman opgedaan. Martijn kan teren op een jarenlange ervaring met inkoop, verkoop, marketing en customer service binnen de horeca branche. Ook heeft hij een ruime ervaring als planner binnen de logistieke sector. De gecombineerde competenties van Marcel en Martijn bleek al snel een perfecte mix.

Pand

De start van Jacobs Meubels is in  september 2011 gevierd met een open dag. Hiervan heeft een aankondiging in het weekblad "De Wegwijs" gestaan. 

De eerste maatwerk design meubels die na de opening de werkplaats verlieten, deelden dezelfde kenmerkende hoogwaardige kwaliteit. Verder waren ze echter uniek qua afmetingen, ontwerp, en kleur. Omdat Jacobs Meubels al vanaf het begin over een eigen spuiterij beschikt, was het ook in 2011 al mogelijk om meubels in elke gewenste kleur te bestellen.