Marcel Jacobs en Martijn Kersten slaan de handen ineen en starten samen een meubelmakerij. In augustus is het dan zover en worden de deuren van het bedrijfspand aan de Jan v/d Heijdenstraat in Wijchen geopend. Voordat Marcel zich in het meubelvak specialiseerde, had hij al 15 jaar ervaring als timmerman opgedaan. Martijn kan teren op een jarenlange ervaring met inkoop, verkoop, marketing en customer service binnen de horeca branche. Ook heeft hij een ruime ervaring als planner binnen de logistieke sector. De gecombineerde competenties van Marcel en Martijn bleek al snel een perfecte mix.

Om de enorme groei aan opdrachten (+50%) bij te kunnen benen, is het team uitgebreid met een extra meubelmaker: Roy van der Aa. Ook weet de retail branche Jacobs Meubels steeds vaker te vinden. Zo maakt Jacobs Meubels alle promotiemeubels (displays) voor Olympus Nederland. Omdat Jacobs Meubels merkt dat persoonlijk "face to face" contact gedurende de oriëntatiefase erg gewenst is, zijn de openingstijden van de showroom verruimd om zo de mogelijkheid tot advies te vergroten.

Klanten weten Jacobs Meubels steeds beter te vinden. Van mond tot mond, of online. De opdrachten komen uit het hele land. Om haar klanten beter te bedienen lanceert Jacobs Meubels een nieuwe website. De fotogalerij groeit snel waardoor het nog leuker en eenvoudiger wordt om inspiratie op te doen. Naast een sterke groei van verkochte maatwerk design meubels aan particulieren, begint Jacobs Meubels in 2012 ook met het bedienen van de horeca branche. Zelfs op de Waddeneilanden werd het mogelijk om een drankje te nuttigen op een door Jacobs Meubels vervaardigd terras.

Jacobs Meubels is de lente begonnen met een volledig nieuwe website. Na drie jaar was het tijd om het ontwerp beter aan te laten sluiten bij het stijlvolle design van de meubels. Ook is de beleving op smartphones en tablets sterk verbeterd. Verder is de eerste digitale nieuwsbrief verstuurd, welke tweemaandelijks zal verschijnen.

De steigende vraag naar meubels op maat heeft geleid tot enkele grote investeringen. Zo heeft Jacobs Meubels een formaatzaag en een extra lange bestelbus in gebruik genomen.Ook het partnernetwerk van Jacobs Meubels groeit, zowel wat toeleveranciers als vakmensen betreft. Op deze manier is Jacobs Meubels in staat om "maatwerk" meer te laten zijn dan vormgeving, maat, en kleur. Met LED-verlichtingselementen, TV-liften, het gebruik van glas, of zelfs een ingebouwde haard zijn de design meubels nog beter op klantwensen af te stemmen.

Het jaar 2016 stond volledig in het teken van ons 5-jarig jubileum. Dit hebben wij tijdens onze jaarlijkse open dag in september groots gevierd. Ook hebben wij elke maand via onze Facebookpagina een leuke win-actie gehouden, met vele gelukkige prijswinnaars.